Beneficis del bicibús

Un bicibús és molt més que un grup d’infants que es mouen cap a l’escola amb bicicleta…

En primer lloc, practicant una mobilitat activa augmentem la percepció de seguretat del trajecte que tenen els infants i la seva pròpia autonomia. Fer-ho sols o en grup, amb altres companyes i companys, també els ajuda a adquirir responsabilitat en les seves accions.

A més, els proporciona l’oportunitat de practicar l’exercici físic, que és fonamental per al bon desenvolupament de l’infant. Combatem el sedentarisme, l’ansietat o l’obesitat infantil, aportant nombrosos beneficis cardiovasculars, circulatoris i respiratoris. I pedalar també activa les endorfines, les hormones de la felicitat!

A nivell de municipi, un bicibús significa menys cotxes als carrers. Reduïm la contaminació atmosfèrica, el soroll i els riscos de patir accidents de trànsit. A més, afavorim la transició ecològica que necessitem per afrontar el canvi climàtic.

D’altra banda, fem que els infants tinguin millors habilitats en l’ús de la bici i en formació vial: No és el mateix saber pedalar que moure’t per la ciutat. El bicibús és una bona oportunitat per aprendre a circular correctament per la via pública.

I per últim, el bicibús pedala amb la comunitat educativa: És un projecte col·laboratiu i comunitari, de compromís a nivell global. Implica a les AFA, als centres escolars i permet que entitats cíviques i administracions públiques hi col·laborin.

La bicicleta no és només un mitjà de transport, també és una manera de fer salut i de fer que les ciutats esdevinguin més saludables. En aquest vídeo et donem set bones raons per anar sobre dues rodes.